Mellan 10–16 juni ställer vi till med ett rekordstort firande på hundratals barer runt om i landet
 

Honungsrostade borlottibönor

Recept & foto: Kristin Johansson

recept_caponata.jpg

Smakrika och knapriga bönor som kan ätas som snacks, strös över en sallad eller sin bruchetta. 

1 burk borlottibönor
2-3 solovitlökar
2 msk honung
2 msk olja
flingsalt & peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 180°C.

Skölj och låt bönorna rinna av. 

Vispa samman honung, olja, salt och peppar. 

Dela vitlök i stora bitar.

Blanda samman allt på en plåt. 

Rosta bönorna i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter. De skall bli knapriga på ytan men fortfarande vara lite krämiga inuti. Så ge dem ordentligt med färg men låt dem inte bli brända. Eftersom honung gärna bränner vid så får man hålla ett vakande öga på dem i ugnen. 

 
bg_1.jpg