Mellan 10–16 juni ställer vi till med ett rekordstort firande på hundratals barer runt om i landet
 

Caponata på grillade grönsaker, solrosfrön & italiensk krydda

Recept & foto: Kristin Johansson

recept_caponata.jpg

En härlig italiensk grönsaksröra som fungerar till det mesta. Här serverar vi den ljummen och äter den som bruchetta.

1 liten squash
1 liten aubergine
1 dl solrosfrön
3 selleristänger
3 tomater 
1 rödlök
3 solovitlökar
1 kvist rosmarin
1 msk italiensk kryddblandning
olja
flingsalt & peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 180°C grill.
 
Skölj och skiva ner grönsaker i lagom stora bitar.

Skala och skär lök i bitar.

Lägg allt på en plåt.

Ringla över olja, strö över kryddblandningen, solrosfrön och blanda runt.

Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter. 

 
bg_1.jpg