Mellan 10–16 juni ställer vi till med ett rekordstort firande på hundratals barer runt om i landet
 

Italiensk kryddblandning

Recept & foto: Kristin Johansson

recept_kryddning.jpg

Att göra egna kryddblandningar är både roligt och ett bra sätt att få fram nya smaker. Även mycket användbart att ha i skafferiet. Här en blandning med italienska smaker. 

3 msk torkad basilika
3 msk torkad oregano
3 msk torkad persilja
1 msk söt paprika
1 msk vitlökspulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salvia, torkad
1 tsk chiliflakes

Gör så här
Blanda kryddorna väl och häll i en burk med tättslutande lock. Väck kryddorna till liv innan du skall använda dem. Antingen smular du sönder dem i handen eller i en mortel.

Tips: Tänk på att kryddorna ska stå mörkt, torrt och inte allt för varmt. Förvara gärna därför i små plåtburkar.

 
bg_1.jpg