Mellan 10–16 juni ställer vi till med ett rekordstort firande på hundratals barer runt om i landet
 

Due pesto - två sorters pesto

Recept & foto: Kristin Johansson

recept_pesto.jpg

Pesto rosso

2 dl soltorkade tomater
1 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
1 kruka basilika 
0,5 dl pinjenötter
2-3 klyftor vitlök

Gör så här
Mixa samman i en mixer och smaka av. Vill man ha den slät så mixar man den länge, vill man ha den lite bitig så mixar man den kortare.

Ruccolapesto

3 nävar ruccola
1,5 dl olivolja
1,5 dl riven parmesanost
1 dl pinjenötter
2 klyftor vitlök
flingsalt

Gör så här
Mixa samman och smaka av. Vill man ha den slät så mixar man den länge, vill man ha den lite bitig så mixar man den kortare.

Tips: Blanda gärna ut den med färskost.

 
bg_1.jpg